varemærke

Bliv klogere på varemærkeregistrering

Varemærke er én af de tre IP-rettighedstyper. Hvilken type rettighed, som du skal bruge, afhænger af din idé eller opfindelse. Såfremt din idé er et nyt ord, navn eller logo, som kendertegner din virksomhed, kan du få eneret til kendetegnet med et varemærke. Et stærkt brand kan være afgørende for din virksomheds vækst og succes. Derfor kan det være særligt relevant at beskytte dette med et varemærke. 

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er et symbol, et ord, et navn, en figur eller en kombination af disse, som bruges til at identificere et produkt eller en tjeneste, som er tilhørende en bestemt virksomhed. Det giver virksomheden eksklusiv ret til at bruge mærket til at identificere sine produkter eller tjenester, og det beskytter virksomheden mod misbrug af mærket af andre.

Varemærkeregistrering kræver, at man ansøger om registrering hos det nationale patent- og varemærkekontor. Ansøgningen skal indeholde en detaljeret beskrivelse af varemærket og de produkter eller tjenester, det skal bruges til. Når ansøgningen er godkendt, vil virksomheden modtage et certifikat, der bekræfter, at varemærket er registreret. Registreringen giver virksomheden eksklusiv ret til at bruge varemærket, og det beskytter virksomheden mod misbrug af varemærket af andre.

Registrering af et varemærke kan være en kompleks proces, og det er vigtigt, at man sørger for at gøre det korrekt. Det er derfor en god idé at søge professionel rådgivning, før man går i gang med registreringen. Det kan også være en god ide at undersøge, om varemærket allerede er registreret af en anden virksomhed.

Hvordan registrerer man et varemærke?

For at registrere et varemærke skal du først undersøge, om det er ledigt. Dette kan du gøre ved at søge inde på patent- og varemærkestyrelses hjemmeside. Hvis det er ledigt, skal du udfylde en ansøgning om registrering af varemærket. Ansøgningen skal indeholde detaljer om dit varemærke, såsom navn, logo, farve, produkter og tjenester, som det skal bruges til. Når ansøgningen er afsendt, skal du vente på en afgørelse fra patent- og varemærkestyrelsen. Hvis de godkender din ansøgning, vil du modtage et officielt dokument, der bekræfter, at dit varemærke er registreret.

NEMRETTIGHED registrerer dit varemærke trygt og sikkert. Vi hjælper dig med at tage stilling til valg af den bedste IPR-strategi for din situation og din idé. Vi har gjort det nemt, trygt og sikkert for dig. Når du opretter en sag hos NEMRETIGHED, får du overblik og indsigt i din sag alle døgnets timer via NEMBLIK, som er vores unikke digitale platform. I vores digitale univers kan du nemt og hurtigt komme i kontakt med din sagsbehandler, hvor og hvornår det passer dig. Vores varemærkeadvokater er eksperter på området, hvilket sikre dig en tryg registrering.

Få hjælp til varemærkeregistrering En tryg og sikker vej til dine rettigheder
Fra DKK 3.000,-
Start din sag

ekskl. moms og gebyrer

Hvad koster det at registrere et varemærke?

Prisen for registrering af et varemærke afhænger af nogle forskellige faktorer. Disse er blandt andet, hvor i verden du ønsker, at dit varemærke skal registreres. Eksempelvis vil en varemærkeregistrering i USA være dyrere end en i Europa. Så alt efter, hvilket marked du ønsker komme ind på, eller blot have beskyttelse af dit varemærke, vil registreringsomkostningerne også variere. Ligeledes er det også vigtigt at huske, at registreringen af et varemærke kun er gyldigt i et bestemt tidsrum og, at det skal fornyes regelmæssigt for at forblive gyldigt.

Derfor skal du forny dit varemærke, så dit logo, slogan, produktnavne, firmanavn mv., konstant er din rettighed.

Hvorfor er immaterielle rettigheder vigtige?

Immaterielle rettigheder er vigtige, fordi de beskytter dine idéer og produkter. Dette betyder, at du har ret til at få økonomisk kompensation, hvis andre misbruger dine immaterielle rettigheder. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at registrere dine immaterielle rettigheder, så du kan beskytte dine produkter og idéer, og undgå at dit varemærke krænkes

Derfor skal man også undersøge om formålet med idéen allerede er fundet af andre den givne branche. Måske andre har fået samme idé og derfor allerede har sikret sig rettighederne til idéen.

Såfremt dette er tilfældet, vil du ikke have mulighed for at få rettighederne til idéen. På den anden side, vil du gøre dig klogt i at registrere din opfindelse så hurtigt som muligt, således at ingen andre når, at registrere samme idé før dig. Er det dig der registrerer en idé, et koncept mv., vil du have rettighederne over dette. På denne måde har du en eksklusiv ret til at bruge dit produkt eller idé, samtidig med at det også vil beskytte dig mod misbrug af dine immaterielle rettigheder.

Varemærkebeskyttelse

Varemærkebeskyttelse er en af de mest effektive måder at beskytte dine immaterielle rettigheder på. Dette skyldes, at det giver dig en eksklusiv ret til at bruge dit varemærke, logo, slogan, produktnavne, firmanavn mv. Helt konkret betyder det, at du har retten til at forhindre andre i at bruge dit varemærke, uden at du har givet dem lov til det. Dette gælder både i Danmark og i udlandet. 

rettigheder.dk kan du søge efter varemærke, og om disse er registreret allerede. Søgningen er gratis, og du kan selv søge efter varemærker i Danmark, EU og andre lande. Når man ansøger om varemærkebeskyttelse, gør man det hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Man skal foretage en varemærkeansøgning, for at opnå IPR for dit domænenavn, idé, koncept mv. Du kan læse mere om domænenavne her. 

Varemærkeloven

Varemærkelovener til for at sikre de erhvervsdrivende og deres domæner. Eneretten til et varemærke kan efter denne lov stiftes af fysiske og juridiske personer, som benytter eller har i sinde at benytte varemærket i en erhvervsvirksomhed.

Det kan i forbindelse med registrering være en god idé at tage kontakt til en advokat, som har erfaring og speciale indenfor IPR-rettigheder. Ved at have en advokat med på sidelinjen er du også sikker på, at din idé eller design ikke bliver kopieret af kopister eller misbrugt af andre.

Få hjælp til varemærkeregistrering En tryg og sikker vej til dine rettigheder
Fra DKK 3.000,-
Start din sag

ekskl. moms og gebyrer

Related post
Skærmbillede 2023-02-03 132044

Hvad er en royaltyaftale?

Har du en genial idé som du gerne vil sætte i verden? Få styr på, hvad varemærkeregistrering er og få hjælp til at sikre…